Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
    Сменете си температурните датчици на радиатора. Май не бяха скъпи - по спомен нещо около 20 лв. Симптомите ви са много сходни. На боксера така цъкаше за по 5 сек. и по сле изключваше, плюс тва държеше висока температура при работещи 2-те степени. Смених го и се оправи.

reptli, имай предвид, че има датчици за различна температура.
    аз темп.датчика който е на радиатора и определя включването на перката съм го сменил с такъв който ги пуска по-рано (трябва да погледна стария за да се ориентирам,какви бяха тем. на този който си сложих) това е и причината да пуска перките по-рано при мен
    а този на блока(който отчита на таблото) установих,че не е много в час и го смених с този-> http://clubalfaromeo.com/forum/showp...&postcount=116 как мислиш tonov,аз не виждам причина да не ми показва вярно

ogi100 при 95-6 градуса би трябвало бързите да ти пуска аз съм с ТД и релето за бавните ми е вътре а за бързите ми е над перката няма да давам мнение по въпроса ти защото мога да те объркам
    Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от reptli Покажи съобщение
      аз темп.датчика който е на радиатора и определя включването на перката съм го сменил с такъв който ги пуска по-рано (трябва да погледна стария за да се ориентирам,какви бяха тем. на този който си сложих) това е и причината да пуска перките по-рано при мен
      а този на блока(който отчита на таблото) установих,че не е много в час и го смених с този-> http://clubalfaromeo.com/forum/showp...&postcount=116 как мислиш tonov,аз не виждам причина да не ми показва вярно

ogi100 при 95-6 градуса би трябвало бързите да ти пуска аз съм с ТД и релето за бавните ми е вътре а за бързите ми е над перката няма да давам мнение по въпроса ти защото мога да те объркам
      Температурния датчик на радиатора си го смених преди 2 месеца, 27лв струваше... След това обаче нямаше подобрение и колата отново ми вдигаше до 100 градуса при повечко настъпване. Смених и термостата (който се оказа че е в много лошо състояние - беше си с оригиналния) и сега вече не ми загрява до 100, но както казах към 95 чувам релето как се "мъчи да захапе"...след 5-6 опит зацепва и охлажда, но е притеснително, че не става от 1 път...мисля да го сменя
      Огнян Стойнев - Сватбен фотограф

Comment

• Първоначално публикувано от ogi100 Покажи съобщение
        Температурния датчик на радиатора си го смених преди 2 месеца, 27лв струваше... След това обаче нямаше подобрение и колата отново ми вдигаше до 100 градуса при повечко настъпване. Смених и термостата (който се оказа че е в много лошо състояние - беше си с оригиналния) и сега вече не ми загрява до 100, но както казах към 95 чувам релето как се "мъчи да захапе"...след 5-6 опит зацепва и охлажда, но е притеснително, че не става от 1 път...мисля да го сменя
        с релета е пълно.веднага отиваш и го сменяваш... 5лв във всяка морга само трябва да видиш кое ти е де някой колега да казва кое е релето
        Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
        sigpic

Comment

• колеги да вкарам един въпрос за между другото. Имате ли предпазни кори под двигателите си "еко" или там как се води незнам и има ли смисъл да си слагам изобщо ?
          sigpic
          BMW e39 525tds PA4492BH
          Alfa Romeo 166 2.0 TS PA4000BM-X
          Alfa Romeo 145 1.6 TS PA8878BB- X

Comment

• Кора тук не съм виждал някой да има, НО по каталог това нещо го има, и ако можеш да си намериш изобщо не се замисляй. Миналата събота свалях картера, а ако имах кора, нямаше да се наложи. Дори и чертеж съм направил, ако някой иска сам да си прави кора.
            СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
            сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Comment

• ех мерси .. да знаеш,че си ми на favorites вече
              sigpic
              BMW e39 525tds PA4492BH
              Alfa Romeo 166 2.0 TS PA4000BM-X
              Alfa Romeo 145 1.6 TS PA8878BB- X

Comment

• темата с моите чертежи и други снимки, и други препатили тук
                СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Comment

• ще помоля да ми обясните смяна на спирачни маркучи - технически как става и цени ако ги знаете. спирачната течност цялата ли се сменя? те май маркучите са най-ниското ниво и няма начин да не изтече..
                  благодаря на отзовалите се!

sigpic
                  Alfa Romeo 146 1,9 JTD Айв гат да пауъра му!
                  http://caralyze.bg/user-car/12/42

Comment

• Първоначално публикувано от 146_JTD Покажи съобщение
                    ще помоля да ми обясните смяна на спирачни маркучи - технически как става и цени ако ги знаете. спирачната течност цялата ли се сменя? те май маркучите са най-ниското ниво и няма начин да не изтече..
                    На мен за 70лв ми смениха маркуч тук влиза часта, труда и ако не се лъжа цялостна смяна на спирачната течност, както и локализиране на проблема. Защото беше някво мъркуче над резервоара и нямаше видимо теч, мислих си, че е другаде проблема за постоянното спадане на нивото на спирачна течност.
                    Но го сменяй колкото се може по-скоро

Comment

ще помоля да ми обясните смяна на спирачни маркучи - технически как става и цени ако ги знаете. спирачната течност цялата ли се сменя? те май маркучите са най-ниското ниво и няма начин да не изтече..
                      Имам спомен че на мен ми стуваха 30лв тези маркучи и като гледах как ги сменят в сервиза( заедно с накладките) после доляха не повече от 250-300мл. спирачна течност, а самата подмяна става много лесно, чак ме е яд че им казах да ги сменят тогава Отвърташ и завиваш новите. Някой по компетентен да ме поправи ако греша!
                      Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
                      Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
                      Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003

Comment

Ако искаш да сменяш само маркучите който влизат в спирачните апарати процедурата е проста и евтина. Купуваш маркучите (около 15-20лв е единия) и една тубичка спирачна течност. Отвивайки маркуча от единия край може да си подложиш нещо отдолу в което да ти изтича спирачната течност (може да я ползваш повторно ако е сменявана наскоро или е чиста). След като изтече каквото има да изтича сваляш маркуча, монтираш новия...така и останалите...като сглобиш всичко доливаш спирачна течност и почваш да обезвъздушаваш (процедурата е описвана в много теми тук). След като покараш малко е добре да обезвъздушиш повторно и да долееш течност ако има нужда.
                        Огнян Стойнев - Сватбен фотограф

Comment

Колега, аз сменях скоро - около 20-25 лв маркучите + едно шишенце спирачна течност (ако не се лъжа са същите като на Браво/Брава). В раздел продава един колега продаваше чисто нови евтино...
                          Важното е да обезвъздушиш; иначе смяната е лесна - сваляш гумата и завиваш на две места.
                          166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                          x145 1.6 boxer

Comment

• Намерете ми задна броня (2000г. новия фейслифт) на добра цена. Вече съм доста отчаян, не мога да намеря... благодаря предварително пишете ми ЛС !
                            Alfa Romeo 147 1.8 Една сбъдната мечта!
                            146 1.4 - Темпераментната друсалинда
                            Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

• благодаря ви много за изчерпателните отговори. много полезни ми бяха

sigpic
                              Alfa Romeo 146 1,9 JTD Айв гат да пауъра му!
                              http://caralyze.bg/user-car/12/42

Comment

• Първоначално публикувано от oTBpaTuTko Покажи съобщение
                                Намерете ми задна броня (2000г. новия фейслифт) на добра цена. Вече съм доста отчаян, не мога да намеря... благодаря предварително пишете ми ЛС !
                                nikola nikolov(поправете ме ако греша ника) имаше една 146ца фейс в Драгичево...имаше и задна броня, доколкото помня.Това преди няколко месеца.
                                156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                                http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Working...
                                X